Od kilku tygodni Warszawa jest bogatsza o nową akademię, która przyczynia się do nadania miastu charakteru prawdziwej kulinarnej stolicy Europy. Akademia Kulinarna Whirlpool prowadzona przez szefa kuchni Marco Ghia i menadżera Emiliano Castagna stała się genialną propozycją dla warszawiaków chcących odkryć sekrety gotowania, począwszy od prostych dań, a kończąc na tych bardziej wyrafinowanych, wchodzących w zakres kulinarnego repertuaru Europy, w tym również kuchni włoskiej.
Akademia, otwarta 19 czerwca podczas pełnego splendoru wydarzenia, jest wyposażona w najnowocześniejsze i profesjonalne urządzenia kuchenne w dziedzinie domowej automatyki.
Kursy, w których mogą uczestniczyć zarówno nowicjusze jak i eksperci w kuchni, dają każdemu uczestnikowi możliwość pracy przy indywidualnym stanowisku. To rozwiązanie pozwala działać w pełnej interakcji z głównym szefem kuchni.
Siedziba Akademii Kulinarnej Whirlpool znajduje się w sławnej Soho Factory na Pradze, do której z łatwością można dojechać z centrum Warszawy.
Więcej informacji na stronie: www.akademiakulinarnawhirlpool.pl.